Follow me:

18. Desember, 2012 – Plumbo med ny singel på nyåret: «Tøft å ha det tøft»

Plumbos nye singel «Tøft å ha det tøft» skal hjelpe folk med psykiske lidelser, spesielt innen rocke- og musikkmiljøet.

Tidlig i høst valgte eks Plumbo-trommis Hans Inge «Hasse» Rønningen å være åpen om sine psykiske lidelser og flere år angst og tvangstanker. Nå gir bandet inntektene fra sin nye singel «Tøft å ha det tøft», som kommer på nyåret, til Rådet for psykisk helse.

– Jeg føler meg beæret og ydmyk, men også litt rart. Det er som om bandet har lest tankene mine om hva jeg vil bruke tiden på fremover, sier Rønningen.

Hasse forteller at det blir en vinn-vinn situasjon, sli k at han hjelpe og dele erfaringene sine med andre i samme situasjon.

– Det er meget gledelig at Plumbo tar kontakt med oss for å sette fokus på åpenhet og økt kunnskap om psykisk helse. Dette hjelper oss med utviklingen av samarbeid med musikkbransjen, sier generalsekretær i Rådet for psykisk helse Tove Gundersen.

Hun legger ikke skjul på at det i musikkmiljøet er utfordringer med psykisk helse.

– Det er viktig å få åpenhet og aksept rundt sykdommen, mener Rønningen.

Rønningen har fått mange positive tilbakemeldinger for sin åpenhet på både Facebook og mail.

 – Fremover ser jeg for meg at jeg kan samle inn penger til et fond for å hjelpe andre som sliter med psykiske lidelser og gi pengene til noen som trenger det.

Det er absolutt tydelig at veien fra suksess og tv-opptreden for en million mennesker, til man sitter alene på et rom og lurer på hvordan man skal avslutte livet, kan være kort, sier bandets manager Trond Heieren i en pressemelding.

Plumbo skal også holde en konsert på torget i Sande i Vestfold 22. desember med innsamling til støtte for Rådets arbeid.

 Kilde

Share
Previous Post Next Post

You may also like